Popüler Yayınlar

13 Eylül 2011 Salı

TARİHTEN DERS ÇIKARABİLİYOR MUYUZ?

   Tarihten ders çıkarmalıyız, tarihimizi iyi öğrenip geçmişte yapılan hataları tekrar etmemeliyiz şeklindeki cümleleri ben duymadım diyen insan yoktur diye düşünüyorum.Gerçekten bu cümlelerle anlatılmak istenilen manaları acaba kaçımız anlıyor kaçımız gereğini yapıyoruz.
   Anlamadığımız ve gereğini yeterince yapmadığımız anlaşılıyor yaşadıklarımızdan.Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Neden mi? Geçmişimizde o kadar çok olay var ki ülke insanlarını birbirine bağlayabilecek. Hangi olaylar mı? Çok geriye gitmeyelim: Bir Çanakkale ve bir milli mücadele...Evet bu ülke insanlarının ortak amaç için ortak hareket ettikleri sadece bir kaç olay.Bu olaylardaki ruhu gören anlayan insanların bugün ülkemizde yaşanan kürt sorununda yanlış tarafta yer alması mümkün mü?Bence hayır.Elbette sorunların olduğunu düşünen insan legal platformda bunun için çalışabilmeli.Bu bambaşka bir konu.
   Hep farklılıklara dikkat çekmek yerine ortak yönlere bakmak da bu sorunların  çözümünde önemli bir noktadır.Bu ülkede yaşayan Kürt ve Türk halkın o kadar çok benzer yanları var ki...
  Bütün bunların yanında bu benzerliklerin yani ortak kültürün öğretilmesinde, olaylara karşı oluşturulan ortak tepkinin bu ülke insanına öğretilmesinde tarih eğitiminin rolü çok büyüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder